SDA ODLUČNA: Čim se formira Vlada FBiH, odmah možemo početi razgovore sa HDZ-om

ZNAČI NIKAD 7. Oktobra 2020.
0
Foto: nap.ba

Na pismo koje je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ BiH) Dragan Čović uputio predstavnicima međunarodne zajednice, SDA ponovo ukazuje na “neospornu činjenicu da je HDZ izvršio atak na demokratski proces u BiH, blokirajući izbor nove Vlade FBiH koja treba odražavati izbornu volju građana”.

– Sve dok jedna politička opcija ima mehanizam da suspendira demokratski proces u zemlji, i sve dok se to provodi u praksi, nemaju svrhe ni izbori u Federaciji, niti eventualni pregovori o izmjenama Izbornog zakona – naveli su iz SDA.

Pozivaju Hrvatsku demokratsku zajednicu da se ponaša odgovorno i da, u skladu sa Ustavom, izvrše svoju obavezu s ciljem formiranja Vlade FBiH, a nakon čega “možemo zajednički pristupiti razgovorima o Izbornom zakonu na način da se implementiraju sve presude Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH”.

Komentari

NAPOMENA - Portal narod.ba zadržava pravo da obriše neprimjerene komentare bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije portala narod.ba.
Podijeli ovaj članak! Podijeli ovaj članak!
[ajax_register]
[ajax_login]