NAKON ZABRANE CIK-A: Stevandić optužuje OSA-U, DF, SDA i predsjednika CIK-a!

Reakcija 7. Oktobra 2020.
0

Jednoglasnom odlukom Centralne izborne komisije BiH Ujedinjenoj Srpskoj zabranjeno je učešće na Lokalnim izborima 15. novembra, a predsjednik ove stranke Nenad Stevandić kažnjen je sa 10.000 KM. 

Stevandić je rekao da je odluka neprihvatljiva i neodrživa te će uslijediti žalba Sudu BiH.

– Sve je to obavještajna igra DF-a, OSA-e, SDA i predsjednika Centralne izborne komisije koji se bavi politikom umjesto da se bavi provođenjem izbornog procesa – rekao je Stevandić.

Centralna izborna komisija je još prije 20 dana najavila je da će razmotriti ima li u spotu krajnje desne političke partije Ujedinjena srpska elemenata kršenja Izbornog zakona BiH.

U spotu se pojavljuju trojica mladića – Albanac, Hrvat i Bosanac, koji za stolom ugostiteljskog objekta razgovaraju na koji način su protjerali Srbe sa Kosova, iz Hrvatske te na koji način im probleme zadaju u Bosni i Hercegovini. Nakon toga za sto prilazi četvrti muškarac koji izgovora da je Republika Srpska, entitet u Bosni i Hercegovini, “sada ujedinjena”. Trojica mladića potom bježe iz ugostiteljskog objekta.

Zadnjih desetak sekundi spota pojavljuje se i predsjednik stranke Nenad Stevandić, zastupnik u državnom Parlamentu Bosne i Hercegovine.

Izvor: narod.ba

Komentari

NAPOMENA - Portal narod.ba zadržava pravo da obriše neprimjerene komentare bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije portala narod.ba.
Podijeli ovaj članak! Podijeli ovaj članak!
[ajax_register]
[ajax_login]