Bogićević se nije pojavio, prekinuta sjednica Gradskog vijeća Sarajeva

Politika 26. Marta 2021.
0

Sjednica Gradskog vijeća Sarajeva prekinuta je jer se izglasani gradonačelnik Bogić Bogićević još uvijek nije izjasnio da li prihvata mandat.

– S obzirom na to da nismo dobili izjašnjenje Bogića Bogićevića, sjednicu moramo prekinuti. Blagovremeno ćemo vas obavijestiti o nastavku sjednice – kratko je kazao predsjedavajući Vijeća Jasmin Ademović.

Iako se čak najavljivao i dolazak Bogićevića u Vijećnicu, on se ipak nije pojavio, niti izjasnio.

Bogićević je prije dva dana poslao pismo predsjedniku SDP-a Nerminu Nikšiću u kojem ga obavještava da neopozivo povlači svoju kandidaturu za gradonačelnika te da za to krivi nejedinstvo unutar “Četvorke”. Međutim, Bogićević formalno nije povukao kandidaturu te je većina u Gradskom vijeću (SDP, Narod i pravda i Naša stranka) na osnovu njegove ranije potpisane izjave o prihvatanju kandidature, ipak dala na glasanje svoj prijedlog za gradonačelnika.

Za Bogićevića su glasali svi prisutni vijećnici Gradskog vijeća Sarajeva.

On se formalno mora izjasniti u Gradskom vijeću da li prihvata mandat. Ukoliko ne prihvati, procedura izbora gradonačelnika će se ponoviti te će se ponoviti uključujući formalno predlaganje novog kandidata.

 

Izvor: NAROD.BA

Komentari

NAPOMENA - Portal narod.ba zadržava pravo da obriše neprimjerene komentare bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije portala narod.ba.
Podijeli ovaj članak! Podijeli ovaj članak!
[ajax_register]
[ajax_login]