HOAS U ZAGREBU: U potresu poginula 12-godišnja djevojčica, kuće porušene, Zagrepčani na ulicama

magnituda 6,2 29. Decembra 2020.
0

Jak zemljotres ponovo je uzdrmao Zagreb i okolicu, a podrhtavanje tla osjetilo se i na širem području Bosne i Hercegovine. Epicentar je bio kod Petrinje u kojoj su velike materijalne štete. Kada je u pitanju BiH, naročito se podrhtavanje tla osjetilo u Bosanskoj krajini, koja graniči sa Hrvatskom, ali čak i u Sarajevu. U nekim dijelovima Banja Luke je nestalo struje. 

14:26 Klinički bolnički centar (KBC) Zagreb primit će 40-ak Covid-pacijenata iz sisačke bolnice, a svi su pacijenti i osoblje te bolnice u redu i vraćaju se u zgrade nakon potresa, saznaje se od pomoćnika direktora Milivoja Novaka.

Sve je pod kontrolom, ljude je uhvatila panika pa su izlazili vani, sada se vraćaju nazad – rekao je Novak.

14:09 U Petrinji je poginulo jedno dijete, potvrdio je gradonačelnik Darinko Dumbović. Radi se o 12-godišnjoj djevojčici.

– Kao da je Hirošima, pola grada mi nema. Nalazim se trenutno pred mrtvom curicom koja je poginula, čekamo pomoć – rekao je u razgovoru za HRT Dumbović.

– Izvukli smo malo dijete od četiri godine, grad je razrušen, ne može se u njemu više živjeti. Katastrofa, majke plaču za djecom, ne znam što mi je u jednom vrtiću, što u drugom. Supruga me zove, palo joj je na glavu nešto. Treba nam pomoć, trebaju nam hitne službe -zavapio je.

 

Izvor: n1 / narod.ba

Komentari

NAPOMENA - Portal narod.ba zadržava pravo da obriše neprimjerene komentare bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije portala narod.ba.
Podijeli ovaj članak! Podijeli ovaj članak!
[ajax_register]
[ajax_login]