Zašto je dobro jesti grožđice
Jedna od najpopularnijih vrsta suhog voća su grožđice. Nastaju sušenjem grožđa i imaju niz ljekovitih svojstava. Odličan su izvor energije, sadrže dijetalna vlakna i dobar su izvor minerala kalcija, željeza, mangana, magnezija, bakra, flora i cinka, te vitamina B kompleksa. Vlakna u grožđicama pomažu u regulaciji težine i holesterola, smanjuju rizik od raka debelog crijeva, […]
Jedna od najpopularnijih vrsta suhog voća su grožđice. Nastaju sušenjem grožđa i imaju niz ljekovitih svojstava.
Odličan su izvor energije, sadrže dijetalna vlakna i dobar su izvor minerala kalcija, željeza, mangana, magnezija, bakra, flora i cinka, te vitamina B kompleksa.
Vlakna u grožđicama pomažu u regulaciji težine i holesterola, smanjuju rizik od raka debelog crijeva, te poboljšavaju probavu.
Grožđice kao i grožđe imaju snažno antiupalno i antikancerogeno djelovanje, a ujedno smanjuje i holesterol. Također, neke studije pokazuju kako smanjuju i rizik od moždanog udara.
Tamnije sorte grožđica posebno obiluju antocijaninima, antioksidansima koji štite od alergija, upala i tumora.
Grožđice često koriste sportisti jer su kvalitetan izvor energije.
Komentari