KAMPANJA UVELIKO IDE: Izetbegović i Dedić otvorili novu sportsku dvoranu u povratničkom naselju Orašac

Politika 21. Augusta 2021.
0

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bosne i Hercegovine (SDA ) i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović danas je zajedno sa federalnim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem otvorio novoizgrađenu sportsku dvoranu u bihaćkom naselju Orašac.

 
Za izgradnju ove školske sportske dvorane izdvojeno je oko 550.000 KM, a sredstva su osigurali Vlada Federacije BiH, Vlada Unsko-sanskog kantona, Grad Bihać i Fondacija ODRAZ.

– Ovakvu sliku želimo u Krajini i Bihaću. Kad to kažem, mislim na realizaciju infrastrukturnih i svih drugih projekata, koje snažno pomaže i podržava federalni i državni politički vrh. Izgradnjom ove dvorane značajno smo unaprijedili sportski i rekreativni razvoj i život svih stanovnika Orašca i Bihaća, a posebno mi je drago što je Vlada Federacije BiH među najzaslužnijima za to. Danas u Bihaću razgovaramo i o drugim neophodnim projektima za razvoj Krajine i njeno povezivanje sa Sarajevom. Tu prije svega mislim na bihaćki aerodrom, modernizaciju i izgradnju putnih komunikacija – rekao je Izetbegović.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić naglasio je maksimalnu posvećenost svim projektima u Unsko-sanskom kantonu.

– Zaista se posebna pažnja usmjerila na ovaj kraj države i želimo pomoći njegovom napretku i razvoju, u ekonomskom, infrastrukturnom, turističkom, poljoprivrednom i svakom drugom segmentu. Konkretno, sredstva za sportsku dvoranu u Orašcu osigurana su ponajviše zahvaljujući Federalnom ministarstvu za raseljena lica i izbjeglice. Želimo i na ovaj način pomoći Ljutočkoj dolini, jer znamo koliko je propatila u ratnom periodu – riječi su ministra Dedića.

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić ponovio je kako su ovakve pozitivne stvari zapravo produkt zajedničkog angažmana, rada i djelovanja svih političkih nivoa u BiH, te je izrazio nadu da će tako biti i u narednom periodu.

Izvor: NAROD.BA

Komentari

NAPOMENA - Portal narod.ba zadržava pravo da obriše neprimjerene komentare bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije portala narod.ba.
Podijeli ovaj članak! Podijeli ovaj članak!
[ajax_register]
[ajax_login]