Abdulah Iljazović nezadovoljan: Kongres NiP-a usaglašen ranije, bili smo tu forme radi, ponašaju se isto kao SDA

Politika 22. Novembra 2021.
0

Abdulah Iljazović, najmlađi zastupnik u Skupštini Distrikta Brčko, član Naroda i pravde, svoje nezadovoljstvo prvim kongresom NiP-a, koji je u subotu održan u sarajevskom Domu mladih, izrazio je objavom na Facebooku.

Naime, on je uz video napisao:
– Da li je bilo potrebe za ovakvim “pomaganjem”? Zašto su pravljene “usaglašene liste”? Mogli ste primijetiti da su prva tri reda na Prvom kongresu Naroda i pravde sve bivši SDA kadrovi. Nažalost, oni su promijenili samo boju, ali ne i stare navike pa su tako “usaglasili” čitav kongres već ranije. Izgleda da smo mi ostali tu bili samo pro forme.

Kontaktirali smo Iljazovića koji nije bio previše raspoložen za razgovor.

– Meni je izgledalo čudno. Oni kažu da su pomagali čovjeku. Ne znam stvarno šta se desilo. Bilo je drugih nepravilnosti. To je što mogu reći. Ne bih baš o tome. Definitivno nisam zadovoljan kako je teklo i mislio sam da će biti više demokratije – rekao je za Faktor Abdulah Iljazović.

Nedugo nakon Iljazovićevog oglašavanja na facebooku, počela je rasprava među NiP-ovcima na ovoj društvenoj mreži.

 
Izvor: narod.ba

Komentari

NAPOMENA - Portal narod.ba zadržava pravo da obriše neprimjerene komentare bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije portala narod.ba.
Podijeli ovaj članak! Podijeli ovaj članak!
[ajax_register]
[ajax_login]