Klas d.d. Sarajevo bilježi porast prodaje visokoproteinskog hljeba
Za nepuna tri mjeseca prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo utrostručila je prodaju visokoproteinskog hljeba, što ukazuje na nove potrošačke trendove zdrave i kvalitetne prehrane, navode iz te kompanije. Naime, visokoproteinski hljeb proizveden je od sojinog brašna i pšeničnih mekinja, sa sjemenkama lana, susama, suncokreta, zobenih i ječmenih pahuljica. Prof. nutricionista Suada Karić rekla je da BiH spada […]
Za nepuna tri mjeseca prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo utrostručila je prodaju visokoproteinskog hljeba, što ukazuje na nove potrošačke trendove zdrave i kvalitetne prehrane, navode iz te kompanije.
Naime, visokoproteinski hljeb proizveden je od sojinog brašna i pšeničnih mekinja, sa sjemenkama lana, susama, suncokreta, zobenih i ječmenih pahuljica.
Prof. nutricionista Suada Karić rekla je da BiH spada u zemlje koje su po potrošnji hljeba iznad zemalja sličnog standarda, a budući da je hljeb osnovna i svakodnevna namirnica u ishrani stanovništva BiH, poboljšanja nutritivnih svojstava imaju veliki značaj za zdravlje potrošača.
– Mekinje i sjemenke obezbjeđuju ovom hljebu značajne količine biološki aktivnih nutrijenata vitamina i mineralnih materija. Prehrambena vlakna ovaj hljeb čine vrlo značajnim za zdravlje probavnog trakta i crijeva, ubrzavaju varenje hrane i iskorištavanje nutrijenata, hrane dobre bakterije koje su značajne za zdravlje crijeva. Nezasićene masne kiseline omega-3 čuvari su našeg srca, djeluju protuupalno, te utječu na zdravlje mozga – kazala je Karić.
Proteinski hljeb je idealan za sportiste, vegetarijance i sve koji žele reducirati količinu unesenih ugljikohidrata i zdravije se hraniti, saopćeno je iz prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo.
Abonirajte narod.ba i budite informirani na Facebooku i Twitteru.
Komentari